Момчилград отбеляза „Деня на Земята“

По случай 22 април 2016 – Международен ден на земята и във връзка с план-програмата на МКБППМН, съвместно с ЦОП на 21.04.2016г. в градски парк „Нури Адалъ“ се проведе състезание за деца от III до V клас, под надслов „Даровете на природата”.

5 отбора, съставени от по четири ученика, представляващи част от училищата на територията на общината, мериха сили в продължение няколко кръга. На въпросите свързани с растенията и класификацията на животните те отговориха отборно. Имаше моменти на сръчност и прецизност при прехвърляне на вода от една мярка с течности в друга само с помощта на малка гъба и пластмасова чаша. Сръчността и бързината отново бяха основен момент и в етапите за съединяване на различните части при отделните животни, при описването на кръговрата на водата в природата и при подреждане на зеленчуците и плодовете поотделно.

Не липсваха и въпроси към публиката, които изискват познания по природни науки. Всеки правилен отговор бе възнаграден с различни подаръци като тетрадки, моливи и пастели за рисуване.

Истинска атракция бяха етапите когато участниците със завързани очи трябваше да познаят само по вкуса му в три различни хапки плода или зеленчука, които опитват или с отворени очи да познаят коя е билата в чая, който отпиват.

При всеки отделен кръг, изискващ индивидуален участник, представителите на отборите се сменяха за да може целия отбор да участва в надпреварата.

Преди финалната игра два отбора бяха с равен брой от по девет точки,  но и трети отбор ги следваше от близо, защото в последния кръг освен за кулинарни презентация на плодова и зеленчукова салата, отборите щяха да получат и точки за икебана, емблема и отборен вид. Разбира се точките за бързина и за използване на всички продукти дадоха фантазия на участниците.

Отборът на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ от село Звездел успя да се справи най-добре със поставените му задачи и условия и спечели първото място, с което заслужи наградата от еднодневна екскурзия, организирана от МК.

За повдигане на настроението на участници и зрители, детската фолклорна група към ОДК с ръководител Ани Башева изпълниха празнични песни.

DSC 0742DSC 0767DSC 0774DSC 0706DSC 0787DSC 0780DSC 0686

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос