Отрядът от село Равен отвя конкуренцията на МПО „Млад огнеборец“ – Момчилград 2016

В новото спортно бижу на Момчилград се проведе състезание от общинския кръг на Младежки противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ 2016 год., където равенци отново отвяха конкуренцията.  Пистата на напълно реновирания и модернизиран стадион „Родопи“, бе арена на умения, които получиха признание и от професионалистите от РСПБЗН – Момчилград.

Отрядите от · СОУ “Н. Й. Вапцаров”, гр. Момчилград, ОУ “Д-р Петър Берон”, гр. Момчилград, ОУ “Васил Левски”, с. Равен, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Нановица и ОУ “Н. Й. Вапцаров”, с. Звездел, съставени от ученици на възраст от 12 до 16 години се състезаваха в две дисциплини, а именно: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. Миналогодишния първенец отрядът от село Равен се справи отново блестящо, като победи и в двете дисциплини и заслужено зае първо място в комплексното класиране с общ сбор от 1023 т. Втори с 996 точки са градските вапцаровци, а третото място заеха беронци, които събраха 963 точки. В щафетното бягане отрядите на ОУ “Васил Левски” и СОУ “Н. Й. Вапцаров” си поделиха класирането със събраните 80 точки.

Движението МПН се възстанови отново през 1999/2000 година и през тази година ще се опита да намери своя XVII-ти републикански шампион. Домакин на Областния кръг е Момчилград. Отрядът на село Равен, който е вицешампион на областта от последното състезание ще се опита да спечели  областната надпревара пред родна публика. Миналата година те загубиха първото място заради закъснение от само 0,5 секунди.

Общинска администрация и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Момчилград си сътрудничат прекрасно и това ще продължи и за в бъдеще, каза заместник-кмета на общината Ерол Мехмед по време  на награждаването. Той пожела успех  и достойно представяне на първенците на областния кръг.

Призьорите бяха наградени и от гл. инспектор Ваклин Тихов – ИД Началник на  РСПБЗН, инж. Бахаттин Ахмедов – Секретар на община и  Мюзейда Пашаллъ - Началник отдел „Хуманитарни дейности”.

Реконструкцията на стадион „Родопи" се извърши по проект "Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград" и бе финансирана по Програмата за развитие на селските райони.

DSCF2664

DSCF2665DSCF2674DSC 0653DSC 0648DSC 0644DSC 0657DSC 0658DSC 0661DSC 0662

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос