ОУ „Васил Левски“ от село Равен за трета поредна година с приза за най-чист училищен двор

Във връзка с Международния ден на Земята и обявения конкурс от общинска администрация за най-чист училищен двор, възпитаниците и персонала на Основно училище „Васил Левски“ от село Равен с директор Гюлюзар Мехмед за трета поредна година грабнаха първо място.

Четиричленна комисия, състояща се от експерти и специалисти в областта на озеленяването, образованието, чистотата и медиите посетиха всичките девет учебни заведения, намиращи се на територията на общината и на място оцениха състоянието им, по предварително подготвени критерии.

Училищния двор в село Равен бе единодушно предложен за най-чист и приветлив двор не само заради почти перфектната поддръжка на двора и активното включване на всички, но и заради това, че всяка година знанията се надграждат с нови идеи. Тази година учениците със съдействието на педагогическия персонал са засадили цветя, оформени в различни геометрични фигури и с тях е проведено обучение по присаждане на овошки чрез калеми.

На второ място се наредиха от Средно-общообразователно духовно училище с директор Ахмед Бозов. Училищният двор е много чист и подреден и са необходими години за да пораснат и оформят добре поддържаните дръвченца.

Напълно заслужено трети се наредиха от Основно училище „Кирил и Методий“ село Нановица с директор Сейдали Халибрям. Въпреки огромните си размери дворът на училището е добре подържан, в това число и спортната площадка, както и всички дървета са варосани и тревата е окосена.

Градските училища има какво да учат от селските, защото им отстъпват по много показатели поне що се отнася за чист и подреден двор от комисията, заключиха единодушно.

soduDSC 0900nanoDSC 0941

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос