ЦДГ „Здравец“ за първи път отбеляза именния си ден с празничен концерт

Децата от ЦДГ „Здравец“ (бивш Митко Палаузов) зарадваха своите родители и близки с празничен концерт по случай именния ден на детското заведение. Над 105 деца участваха в различните музикално-танцови постановки и народни хора, пяха песни и благославяха за здраве и берекет. Редом с Цветница, децата отбелязаха и Лазарица-празникът на пролетното пробуждане. За този общобългарски народен обичай деца, облечени  в народни носии,  пяха на стопаните за берекет и изпълниха ритуалният лазарски танц боеник. Малки калинки прехвърчаха из двора, мъничета в народни носии танцуваха до полуда. Мъжко хоро и тежко звучен глас на тъпан се лееше на талази.

Танцът на слънцето, озаряващ земята със светлина и даващо живот, бе сред една от приятните изненади, които съпътстваха концерта, като й предаваха празнично настроение.

Това бе последното участие на децата от подготвителната група, чиито членове от август или септември ще станат първолаци както в чужбина, така и в града и страната.

24-членния колектив на учебното заведение се бе постарало всички деца да участват в събитието. И успяха!

Директорът на детското заведение Гюлхан Юмер, благодари на децата за прекрасните изпълнение, на колектива за успешната работа, която вършат и на родителите за тяхната съпричастност и помощ.

Събитието бе закрито с песента „Усмивка“, изпълнена от всички деца.

Това събитие бе първо рода си в дългата история на тази детска градина. 

DSC 0003DSC 0012DSC 0025DSC 0054DSC 0067DSC 0110DSC 0367DSC 0370DSC 0392DSC 0396DSC 0415DSC 0418zDSC 0118zzDSC 0016

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос