Кметът и ръководството на общината поздравиха християните по случай Великден

Днес православните християни честват най-светлия си празник – Великден. По този повод кмета на община Момчилград инж. Сунай Хасан, председателя на Общинския съвет Юмер Юсеин, заместник-кмета Ерол Мехмед и секретаря на общината инж. Бахатдин Ахмедов поздравиха миряните от Момчилград.  Народният представител Ердинч Хайрула също беше с ръководството на общината и поднесе своите поздравления по случай Възкресение Христово.  

След Великденското богослужение енорийския свещеник отец Карамфил поднесе великденски яйца на гостите.

Много момчилградчани, разпръснати из България се прибраха да почетат празника с най-близките си хора. Всички те след Великденското богослужение се събраха на кафе в градския парк. Те там бяха приветствани и поздравени от ръководството на общината.

В своето приветствие, кметът на община Момчилград инж. Сунай Хасан  поздрави християните от името на общинска администрация и общински съвет Момчилград, като им пожела много здраве, щастие и благоденствие. Той не забрави и всички трудещи се по случай 1 май -  Деня на труда.

„Ние тук в Момчилград сме свикнали християни и мюсюлмани заедно да празнуваме нашите празници и показваме, че сме толерантни към религиите. Надявам се това нещо да продължи и за напред по същия начин“, каза в словото си още той.

Имаше музика, народни хора и танци. За доброто настроение се погрижиха изпълненията на оркестър „Младост“-Момчилград.

Утре е храмовия празник на църквата „Свети Цар Борис - Михаил I“  и ще се извърши служба по случай 78-годишнината на храма.

През 2017 година Великден ще се отбележи в един ден от източната и западната църквa на 16 април. 

DSC 0282DSC 0284

DSC 0285

13128804 1587311351580955 822008152 oDSC 0295DSC 0300DSC 0310

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос