Отбелязахме 17 май – Ден на български спорт

С надпреварите по тениса на маса и дартс общинска администрация приключи отбелязването на деня на българския спорт. Лошото време принуди организаторите да преместят турнирите в отделните дисциплини в зала. В състезанието по тенис на маса втората ракета на България Михаела Димова очаквана завърши първа. Във финалната среща тя победи партньорката си на двойки Моника (Мелиса) Мехмед, а трети завърши Онур Емин. Общо 10 ученици участваха в надпреварата, като две от трите момичета се наредиха на първите две места. В турнира по дартс, който е сравнително нов спорта за тази география, с най-точен мерник и нерви се оказа Ердинч Юсеин. Подгласници му останаха Дженгиз Бахри и Дениз Георгиев, съответно втори и трети. Дартсът е спортът, който събра и най-много участници. Тук общо 12 ученика мериха сили в надпреварата.

Община Момчилград осигури награден фонд за всички участници. Отличилите се състезатели, получиха своите награди от отговорника по спорт и младежки дейности е общинска администрация и бивша деветка на славния ФК „Родопи“ Исмет Ахмед.  

Предния ден успешно приключиха и надпреварите в леката атлетика и шахмата.   Турнирите се проведоха в напълно реновираните спортни обекти и на откритата шахматна дъска в Градски парк „Нури Адалъ“.

20160517 15235320160517 164518

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос