Домакинстваме финалите на националния турнир „Млад олимпиец“ до 12 г.

Момичета и момчета до 12-годишна възраст ще мерят сили в националния турнир по тенис на маса за купите „Млад олимпиец“ в Момчилград. Най-престижният турнир в българския календар за възрастта ще се проведе на 28 и 29 май в напълно реновираната зала на Спортния клуб по тенис на маса „Родопи“. Мачовете от груповата фаза ще се играят в събота (28 май), а в неделя ще бъдат срещите за местата от топ 16.

На финалите участват шестнадесетте най-добри момчета и момичета в страната. Момчилград има двама представители в този турнир. При момчетата в група 2 е Мартин Димов, а при момичетата в група 4 е Кайра Бекир. На провелия се през месец март втори етап от турнира Мартин завърши седми, а Кайра остана тринадесета. Представителите на СКТМ „Родопи“ са възпитаници на новата треньорка на всички национални отбори на България –  Надежда Стоянова, дългогодишен състезател и настоящ треньор в клуба ни.

Турнирът е създаден преди години по инициатива на европейската шампионка, нашата Даниела Гергелчева и се подкрепя от световноизвестния производител на оборудване за тениса на маса германската „Тибхар“.

За победителите в турнира са подготвени награди – две от купите и осем от медалите на Даниела. Всички състезатели ще получат грамоти за своето участие от община Момчилград. 

Прикачени документи:
ФайлОписаниеРазмер на файла:Създаден
Свали този файл (Финален турнир по тенис на маса.doc)Финален турнир по тенис на маса.doc 25 КБ26.05.2016г.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос