Общинарите одобриха тригодишната бюджетна прогноза на общината

Общинският съвет в Момчилград одобри тригодишната бюджетна прогноза за местни дейности за периода 2017-2019 година на община Момчилград. Той беше определен като балансиран.

Основен акцент на сесията се постави на Отчета за касовото изпълнение на бюджета на община Момчилград за 2015 година. В началото на въпросната година бюджетът, който е одобрен е 10 312 632 лв., но след направените актуализации през годината бюджетът на общината завършва на 21 577 593 лв.

При обсъждане на бюджета за полугодието през месец юли, общината ще предприеме мерки по отношение събираемостта на просрочените вземания от данъци, такси, наеми и лихви. Общинска администрация има готовност да оповести недобросъвестните длъжници (физически и юридически лица), като за момент се въздържа да предприеме по строги мерки срещу тях и същевременно провежда активни мероприятия за доброволно заплащане на задълженията от страна на  длъжниците. При липса на адекватна реакция от страна на длъжниците, напълно възможно е същите да бъдат предадени на НАП за събиране, както и да им се спре достъпа до административни услуги до окончателното заплащане на задълженията. Като крайна мярка се предвижда недобросъвестните длъжници да бъдат предадени на съдия-изпълнител. Възможно е да бъдат предприети и други мерки за събиране на задълженията, но окончателно решение за тях ще се вземе на сесията през месец юли.

Също така общината има одобрено заявления за интерес за да кандидатства по проект за подобряване на образователната инфраструктура в три училища и една детска градина. Общинските съветници дадоха зелена светлина на общината да кандидатства по проект за енергийна ефективност, като съфинансирането от страна на общината е в размер на 15%. Проектът засяга ЦДГ „Букет“ с. Равен и основните училища в селата Равен, Груево и Нановица. Това са последните образователни центрове на територията на общината, които са включени в плана на общината за енергийна ефективност. 

CSC 0097DSC 0029DSC 0040DSC 0048DSC 0051DSC 0058DSC 0061DSC 0065DSC 0072DSC 0083DSC 0090DSC 0092DSC 0109

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос