Момчилградчанка стана вицешампион на финалите на национален турнир по тенис на маса

Момчилградчанката Есин Саид от СКТМ "Родопи" стана вицешампион на финалите на националния турнир по тенис на мака "Млад олимпиец" за Купата на България. 
"С успехът, който постигна единствената представителка от Кърджалийска област, дава заявка за участие и в националния отбор за Балканиадата в Албена и за Европейското в Португалия", заяви главният съдия на турнира Димитър Караиванов.
Два дни в Момчилград играха най-добрите в страната 16 девойки и 16 юноши до 18 години.
При юношите първи се класира Константин Вътов от "Стоянстой" - Пловдив. На второ място е съотборникът му Стефан Тодоров. Третото място си поделиха Явор Белаков от "Чоо" - Пловдив и Илиян Бойчев от "Торнадо" - Стара Загора.
При девойките първо място спечели Мария Йовкова от "Стоянстрой" - Пловдив. Втора стана Есин Саид от СКТМ "Родопи" - Момчилград. На трето място се класираха Калина Христова от "Корабостроител 92" - Варна и Десислава Ботева от Панагюрище.
Кметът на община Момчилград Сунай Хасан и президентът СКТМ "Родопи" Ерсин Юмер наградиха победителите.
"Спортните бази трябва да бъдат поддържани, но само с подкрепата на общините не става. Трябва да помогне и държавата", заяви пред участниците в "Млад олимпиец" кметът Сунай Хасан. Той закри турнира с думите "Винаги сте добре дошли в Момчилград".

tenis 2304 1

tenis 2304 3

tenis 2304 4

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос