Над 2 000 души се събраха на ифтар в центъра на Момчилград

Написано от editor на .

Над 2 000 мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза на площада в Момчилград в свещената нощ Кадир. Традиционната благотворителна вечеря преди големия мюсюлмански празник Рамазан байрям беше дадена от Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция и бизнесмени със съдействието на Община Момчилград.
За благотворителната вечеря в центъра на Момчилград бяха дошли много момчилградчани и жители на селата в общината. Сред уважилите ифтара бяха кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис и заместникът му Мюмюн Али, заместник кметът на Ардино Изет Шабан, общинският съветник от Кърджали Байрям Байрям, Ердинч Хайрула.
Проповед, посветена на предстоящия Рамазан байрям изнесе бившият главен мюфтия Фикри Сали, а малко по-късно в службата се включи и областният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който пристигна в Момчилград специално за ифтара.
Кметът на община Момчилград инж. Сухай Хасан благодари на Сдружението на момчилградчани в Бурса и на всички бизнесмени, които са дали средства за благотворителната вечеря. Градоначалникът подчерта, че в момчилградските джамии редовно са се провеждали ифтари през целия месец преди Рамазан байрям.
"Щастлив съм, че отново се събрахме толкова хора в тази свещена нощ. Нека винаги бъдем заедно и все така единни", заяви Сунай Хасан.

DSC 0010

DSC 0020

DSC 0023

DSC 0024

DSC 0025

DSC 0034

DSC 0042

DSC 0054

DSC 0058

Публикувано в Новини

Печат