Хиляди пяха с Ивана на площада в Момчилград

Написано от editor на .

Няколоко хиляди жители и гости на Момчилград пяха заедно с Ивана и  бенда й на централния площад в града. Концертът на една от най-обичаните български фолкпевици беше последната проява от едноседмичната програма, посветена на осмата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Преди изпълненията на Ивана публиката се наслади на песните на Янко Неделчев и на момчилградската формация "Зейбеклер".
Официални гости на празненството, което продължи около 4 часа, бяха почетният гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, заместник председателята на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, областният лидер на партията Изет Шабан, депутатите Ерол Мехмед и Адлен Шефкед, кметовете на Ардино Ресми Мурад и на Кирково Шинаси Сюлейман, Ердинч Хайрула, председатели на общински съвети, заместник кметове, представители на изселнически организации.
"Осмата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми" е към своя край. Броените дни изминаха неусетно. Така минава времето, когато си в родния край, заедно с хора и места, които обичаш", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той изрази увереност, че традицията ще продължи."Ние сме тук с вас, ние сме заедно както винаги. Но къде са другите? Къде са сега тези, които идват при вас единствено преди избори?, попита Сунай Хасан.
"Няма по-добра политика от това да бъдеш сред своите хора. Няма по-умна политическа стратегия всички заедно и обединени да работим за общото ни бъдеще", заяви депутатът от Момчилград Ерол Мехмед.
"Най-лошата оценка, но и най-вярната оценка за едно управление на страната са хората, които напускат България", каза заместник председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис. Пред присъстващите беше прочетен поздравителен адрес по повод момчилградските празници от президента на България Румен Радев. В община Момчилград са получени поздравления от общини в България и чужбина, синдикати, изселнически организации и други. По време на празненството беше отделено специално време за състезателите от СКТМ "Родопи" - Момчилград. За постигнатите през годината успехи и спечелени награди на национални и международни състезания тенисистите получиха награди и бурните аплодисменти на множеството, стекло се на площада.
Осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" завърши с пищни фойерверки.

DSC 0006

DSC 0026

DSC 0018

DSC 0036

DSC 0044

DSC 0049

DSC 0069

DSC 0074

DSC 0087

Публикувано в Новини

Печат