33-ма души се възползват от Център за социална рехабилитация и интеграция в Момчилград

Център за социална рехабилитация и интеграция отвори врати в Момчилград. Той беше създаден, оборудван и обзаведен по проект “Шанс за социална активност на уязвими групи”, договор №BG05M9OP001-2.005-0158-C01, който се финансира по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, схема „Активно включване“. Общата стойност на проекта е 347 235,80 лева, от които европейско финансиране 2950150,43 лева, национално съфинансиране 52 085,37 лева. Продължителността на проекта е 16 месеца.
В центърът ще се предлага социална услуга, чрез която хора с различен вид и степен на увреждания, техните близки и хора от рискови групи ще получават помощ и консултация. Предвидено е да се изпълняват различни терапевтични и рехабилитационни дейности. Целта е хората с увреждания да бъдат успешно интегрирани в обществото, да им бъдат създадени, поддържани и разширявани социалните умения. Предвидени са също обучения за водене на социален живот. От услугите на центъра вече се ползват 33 души с увреждания от цялата община Момчилград.
Центърът беше открит официално от секретаря на общината Бахатдин Ахмедов.
"Община Момчилград последователно и упорито полага грижи за хората с увреждания. Това е поредният проект, който реализираме за социално уязвими групи. Целта, която сме си поставили е да подобрим качеството на живот на хората с увреждания", заяви Бахатдин Ахмедов.

DSC 0004

DSC 0008

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос