Пазарът на Момчилград отваря във вторник

Традиционният пазар, който се провежда всеки вторник в Момчилград и който беше забранен заради мерките срещу коронавируса, ще функционира отново от следващата седмица. Тържището ще работи с ограничен капацитет и на него ще могат да се продават само плодове, зеленчуци, разсад и други. Това беше решено на заседание на общинския оперативен щаб. Отварянето на тържището става възможно след заповед на здравния министър, в която се дава възможност всяка община да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.
Членовете на оперативния щаб в Момчилград прецениха, че е възможно традиционният пазар може да заработи отново като това няма да влезе в разрез с предписанията и изискванията, свързани с недопускане разпространението на COVID-19.
Тържището ще отвори като предварително община Момчилград ще създаде организация в координация с полицията. Решено беше сергиите бъдат разположени далеч от къщите, които се намират в района на тържището. Между масите ще има разстояние от над 2 метра. За да се избегне струпването на хора ще бъде организиран пропускателен режим, при който посетители ще бъдат допускани контролирано да влизат от единия край на пазара и да излизат от другия, а движението трябва да бъде еднопосочно. Продавачите ще трябва да бъдат с лични предпазни средства - защитни маски и ръкавици и да спазват изискванията за хигиена и дезинфекция. Желателно е посетителите на пазара също да използват предпазни средства, реши още общинския щаб.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос