Вицешампион основа клуб по бокс в Момчилград

Вицешампион на България по бокс положи основите на нов спортен клуб в Момчилград. 25-годишният Енгин Махмуд е едновременно председател и треньор на клуба по бокс "Лионс Боксинг". Това е петият спортен клуб регистриран в Момчилград. В момента в града има ще отбори по футбол, тенис на маса, вдигане на тежести и борба. "Лионс Боксинг" развива дейност от месец и вече над 10 деца на различна възраст тренират на ринга в спортен комплекс "Наим Сюлейманоглу" всеки делничен ден. В момента се извършва подбор на нови състезатели. Желаещите да се запишат могат да се обадят на телефон: 0879 647 498.
Идеята на Ергин Махмуд е да запали възможно повече млади хора да се занимават с бокс, а родният му Момчилград да печели медали и в този спорт.
"Желанието ми е градът да има свой клуб и състезатели по бокс, защото разполагаме с чудесна спортна база. Вярвам, че успехите няма да закъснеят и ще прославим Момчилград по най-добрия начин", заяви треньорът. Зад гърба си той има престижни участия в бокса в категория за аматьори не само в България, но и в Германия. Ергин Махмуд е вицешампион на страната при мъже в тежка категория до 91 килограма. Среброто е извоювано тази година на републиканското първенство в Благоевград с отбора на "Арда".
Преди да се захване с бокс Енгин Махмуд се е занимавал с футбол. Кариерата му на спортист стартира от момчилградския футболен клуб "Родопи-1935". Играл е в юношеския отбор на многократния шампион Лудогорец и е тренирал и с мъжкия отбор. Настоящият боксьор е бил част и от младежкия национален отбор на България. Играл е още за отборите на "Литекс", "Локомотив" /Пловдив/ и "Чавдар" /Етрополе/.

IMG fb321229241e21bde89df6808a1071da V

IMG 04b637b5d59861d51585ed5e86960761 V

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос