Децата на Момчилград се включват в зелена инициатива със 750 дървета

750 дървета ще засадят деца от първи до четвърти клас и в подготвителните групи, които се обучават в училищата и детските градини на община Момчилград. Това стана, след като учебните заведения се включиха в националната кампания "Засаждаме бъдеще с Гората.бг – 2020-2021". В общинска администрация вече пристигнаха образователните комплекти за засаждане на дървета и до дни ще бъдат разпределени.
Комплектите съдържат саксия от рециклиран материал, торопочвена смес, подходящи семена – жълъди от величествени дъбове, ароматни кестени, явор и дуги дървесни видове. Във всеки комплект има етикет, на който всяко дете ще може да отбележи кога и от кого е засадено дървото, както и инструкции за засаждането и отглеждането на дървото. След 2 години порасналите дръвчета ще бъдат засадени от децата сред природата.
Целта на зелената инициатива е засаждането на нови гори и дървета в цяла България с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца. През 2020-та година засадените от доброволците дървета бяха над 1 милион. Кампаниите се организират вече за осма поредна година, като новата цел е 3 милиона дървета до 2025 година.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос