Богата и разнообразна ще е програмата за Международната среща на момчилградчани

Изключително богата и разнообразна ще е програмата на Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", която тази година ще се проведе в дните между 5 и 9 юли. По традиция всяко лято стотици хора, живеещи по цял свят се завръщат, в родния край, за да се включат в срещата.
Първият ден на "Момчилград винаги в сърцето ми" - 05 юли /понеделник/ ще започне с турнир по мини футбол за деца. Проявата ще се проведе на стадион „Хасан Семерджи“ от 9 часа. По-късно през деня - от 17 часа, в градския парк "Нури Адалъ" ще бъдат открити две изложби. Първата е "Красотите на община Момчилград". На нея ще бъдат представени фотографии на природните забележителности в общината. Втората изложба "Фотографии от Американския Югозапад" е организирана от посолството на САЩ у нас. Тя ще включва снимки на фотографа Антони Георгиев.
Първият ден от международната среща ще завърши с джаз концерт на група „Диксиленд“ – Rhine River Ramblers. Проявата отново е организирана от посолството на САЩ и ще се проведе от 19,30 часа в градския парк "Нури Адалъ".
Турнир по спортна стрелба ще се проведе на 06 юли /вторник/ от 9,30 часа на стрелбището до село Прогрес. От 14 часа в кафе "Пилето" ще започне турнир по популярната игра "Окей". Втората вечер на международната среща е посветена на почетния гражданин и известен треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу. Тя ще се проведе от 17,30 часа в Балканска библиотека "Иляз Ходжа". От 19,30 часа в градския парк ще има
спектакъл на Театрално-музикален център – Кърджали с участието на краля на баладите и обичан от момчилградчани певец Орхан Мурад.
В сряда /07 юли/ ще има турнир по тенис на маса. Той ще се проведе в спортна зала СКТМ "Родопи" от 09 часа. В кафе "Орхи" /до автогарата/ от 14 часа ще се проведе турнир по спортен бридж.
От 17,30 часа в градския парк ще започне вечер, посветена на децата на Момчилград. В нея ще бъдат организирани вълшебни работилници, ще има шоу програма, фейс арт /рисуване върху лица/ и изложба на детски рисунки "Моите детски мечти".
Във вечер на толерантността, която ще започне от 19 часа в градския парк ще бъдат представени автентични песни и танци от Момчилград.
В четвъртък /08 юли/ денят ще започне с турнир по билярд. Той ще се проведе в игрална зала „Солидланд“ от 11:00 часа. От 13 часа в спортна зала „B-Games“ ще бъде организирано състезание по дартс, а от 17 часа в Балканската библиотека "Иляз Ходжа" ще бъде организиран турнир по шах за любители.
От 19 часа в градския парк със съдействието на Генералното консулство на Турция в Пловдив ще се проведе вечер на турската кухня. В нея майстори-готвачи ще разкрият тайните и ще демонстрират как се приготвят различни ястия.
Вечерта ще завърши с огнено и светлинно шоу, представено от група "Дивинитас". Атракцията ще се проведе в градския парк от 21 часа.
Последният ден от срещата - петък /09 юли/ ще започне с турнир по традиционна борба. Състезатели ще премерят сили в спортна зала „Наим Сюлейманоглу“ от 09:00 часа.
Заключителен концерт, с който ще завърши международната среща е насрочен за 19,30 часа на стадион "Хасан Семерджи". Публиката ще бъде пренесена във вълшебния свят на танците от група "Елика". След изпълненията им са предвидени поздрави от почетни граждани на община Момчилград и приветствия от официални гости. След тях на сцената ще излезе кралицата на попмузиката в Турция Демет Акалън.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос