Бюрото по труда ще проведе трудова борса за младежи

Дирекция „Бюро по труда” гр. Момчилград

СЪОБЩЕНИЕ

На 22.04.2016 г. (петък) от 10:00 часа в НЧ „Нов живот” (бившият ресторант „Розари”) ще се проведе специализирана трудова борса за младежи.  Работодателите, които желаят да вземат участие в трудовата борса,  в срок до 15.04.2016 г. следва да потвърдят участието си в  сградата на  Дирекция „Бюро по труда”, стая №8.

         Поканени са всички младежи до 29 г. възраст.

                                                          Лице за контакт: Илкнур Кязим

ДНЕС Е СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ОТ

КМЕТА НА ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД ПО СЛУЧАЙ 7 АПРИЛ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК

Уважаеми лекари, медицински специалисти и здравни работници,

От името на общинска администрация - Момчилград приемете моите най-сърдечни поздравления по повод професионалния Ви празник.
На този ден всички ние изразяваме благодарността си за вашия професионализъм, отговорност и човещина..
Пожелавам ви много здраве, всеотдайност, енергия и удовлетвореност от благородната професия, която упражнявате.
Честит празник!

С уважение,
инж. Сунай Хасан
Кмет на община Момчилград

Баба Ембие на 102 години

Родената преди 102 години в село Постник (тогава Ахад Баба Текке) Ембие Мехмед от село Нановица днес навършва 102 години. Рожденичката е проплакала за първи път на 5 април 1914 година и гордо споделя, че никога досега не е посещавала лекар. Тя посрещна с широка усмивка и чувство на хумор гостите от община Момчилград.

Заместник-кметът Ерол Мехмед и секретарят на общината инж. Бахатдин Ахмедов поднесоха подаръци от името на кмета и общинска администрация. Столетницата приветства гостите с домашна баница и айран. По традиция на гостите бе поднесено и благо турско кафе.

От името на градоначалника инж. Сунай Хасан гостите пожелаха на столетницата да е жива и здрава и още дълго да радва роднини и близки, както и всички момчилградчани с дълголетието и бодрия си дух.

Баба Ембие има трима сина, една дъщеря, единадесет внуци, деветнадесет правнуци и двама праправнуци, с които се гордее много.

Любопитното в случая е, че празникът за семейството на столетницата на тази дата е двоен, тъй като рожден ден празнува и седемгодишният й праправнук Керем.

На изпроводяк 102-годишната жена благодари за вниманието и пожела здраве, сили и поздрави на всички.

Embie102bDSC 0786

 

Embie102cDSC 0784

 

На вниманието на обществеността!


Общинска администрация - гр. Момчилград съобщава, че на 06.04.2016 г. (сряда) фирма "Бовлад" ще извърши пръскане срещу кърлежи на територията на:

- Градски парк от 14.00 часа до 16.00 часа;
- Стадион "Родопи" от 19.00 часа до 20.00 часа.

Умоляваме гражданите да избягват движение в тези райони и да НЕ влизат в тревните площи!

При промяна на метеорологичните условия, графика ще бъде променен.

ОИЦ-Кърджали с изнесена приемна в Момчилград

На 05.04.2016 г. (вторник) от 10.00 ч. Областен информационен център (ОИЦ) – Кърджали организира открита приемна с мобилен щанд в зоната на площада пред община Момчилград. Ще бъде предоставяна информация за отворени процедури за кандидатстване с проекти по оперативните програми 2014-2020 г.

Община Момчилград осигурява заетост на още 30 безработни

Община Момчилград сключи договор с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 -2020 по процедура BG05M9OP001-1.002 „Активни“.

Проект  „Активиране и осигуряване на заетост на младежи до 29-годишна възраст в община Момчилград“ е на стойност 240 300 лв. и ще осигури заетост за 6 месеца на минимум 30 безработни.

Общата цел на проектното предложение е идентифициране на икономически неактивни младежи до 29-годишна възраст включително, живеещи в община Момчилград, които не са в образование или обучение, и активирането им за включването на пазара на труда. 

Лицата от целевата група ще бъдат наети на длъжност, съгласно НКПД-2011 - 6113-1003 Озеленител/Градинар за период до 6 месеца.

Отбелязахме Деня на хумора и сатирата

По случай 1-ви април - Международния ден на шегата община Момчилград, съвместно с МКБППМН и ЦОБ организираха междуучилищна сценична надпревара за забавно представление с музика, шеги и танци. Артистичното надиграване се проведе на 31.03.2016 год. на сцената в градски парк „Нури Адалъ“, като в него участваха всички училища от общината, както и представители на ОДК - Момчилград.

Участниците-веселяци бяха оценявани по шестобалната система от осемчленно жури, което даде оценки за артистичност, костюм/декор, дикция и синхрон на участниците. Общо 12 изяви забавляваха и разсмиваха публиката и същевременно с това се надпреварваха и за голямата награда - екскурзия, която организаторите подариха на победителя.

Повече от два часа скечове пълни със сатира, хумор, забава и шеги, разсмиваха публиката, която се оказа по-многобройна от предвидените места за зрителите, за което допринесе и хубавото време. Имаше и въпроси с награди за публиката, както и забавни игри за всички присъстващи.

За победител журито определи представителите на СОУ „Н. Й. Вапцаров“ – сборна група, а утешителната награда отиде при ОДК.

Победителите бяха наградени от заместник-кмета по образование Ерол Мехмед, който подсказа, че екскурзията ще е с образователна цел и нейната дестинация ще се изясни след допълнителна среща с преподаватели от училището.

a2DSC 0131

a3DSC 0115

a4DSC 0155

a5DSC 0192

a6DSC 0195

a7DSC 0211

a8DSC 0234

30 кълбовидни акации бяха засадени по протежението на ул. "26 - ти декември"

По инициатива на кмета на община Момчилград инж. Сунай Хасан, Общинска администрация посади 30 фиданки кълбовидна акация. Дърветата са засадени по протежението на ул. "26 - ти декември". Този вид акации станаха предпочитан вид в градското озеленяване. Декоративните дръвчетата са с кълбовидна форма на короната, малка коренова система, без бодли на клоните и не образуват цветове. Студоустойчиви и невзискателните към почвения тип. Кълбовидната форма на короната не налага необходимост от резитба за оформяне и повдигане на короната.


Община Момчилград е активен участник в различни екоинициативи. Акцията съвпада с темата на тазгодишния Ден на Земята - 22 април: "Дърветата на планетата Земя. Нека ги посадим", като целта е да се увеличи броят на посадените дървета в света.

За пръв път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Вече 46 години на 22 април правителства, бизнес компании, неправителствени организации и хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Денят на Земята има за цел да обедини и вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и е повод всеки човек да се допринесе възможно най-много в своята общност.

aaaPicture 017

Осветява се входа на село Багрянка

Стълбове за улично осветление поставиха служители от община Момчилград на входа на село Багрянка. Те са общо 11 на брой и са монтирани в радиус от 400 м. Социалната услуга не е по проект, а се осъществява с бюджетни средства на общината, като е с перспектива през следващите години да се осветли целия път до връзката с главния път за Момчилград.

Селото е обект на набези на крадци. Кметът на селото Тунай Сали и общинска администрация се надяват тази услуга да намали стреса и да донесе по-вече спокойствие на жителите на селото.

Багрянка отстои на около 3 км южно от гр. Момчилград и на около 18 км южно от областния град Кърджали.

Населението на селото е около 217 души.

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

За контакти

гр. Момчилград,

ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

03631/7841; 03631/7849 (факс)

Горещ телефон

03631/6527