Стартира проект „Подобряване на качеството на живот на хората в неравностойно положение в Община Момчилград“

obshtinaНа 6-ти юни 2018г. Община Момчилград стартира изпълнението на проект „Подобряване на качеството на живот на хората в неравностойно положение в Община Момчилград“, с финансовата подкрепа на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – процедура № BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество“. Бюджетът на проекта възлиза на 389 144.22лв.

Социалното предприятие ще работи в две направления: „Благоустройство“ и „Услуги за лична помощ“.
В рамките на проекта ще се проведе обучение по ключова компетентност 6 „Обществени и граждански компетентности“ и тренинг-обучения  за развитие на умения за общуване и работа в група, развитие на различни навици и умения за живот и организиране на дейности, които поощряват автономността и независимостта.

На преминалите обучение лица ще се осигури заетост  за 12 месеца в социалното предприятие. Предвидени са следните длъжности: „Работник-поддръжка“, ‚Домашен чистач“, „Детегледач“ и „Помощник възпитател“.

Ще бъдат назначени лица от следните категории: безработни лица, активно търсещи работа и имащи готовност да започнат работа; неактивни лица; лица  с трайна физическа, психическа, интелектуална и сетивна недостатъчност; безработни младежи с трайни увреждания, младежи от социално заведение, завършил образование; безработни лица с трайни увреждания; безработни лица – самотен родител (осиновител) и/или майка (осиновителка) с деца до 5г. възраст; безработни лица, изтърпели наказание  лишаване от свобода; безработни лица – зависими, бездомни, без никакво образование, пострадали от насилие.

Продължителността на проекта е 17 месеца.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос