Община Момчилград не е ощетявала никой от наетите за предоставяне на социални услуги

Написано от editor на .

Във връзка със зачестилите спекулации и коментари в социалните мрежи, община Момчилград заявява, че след реализиран преди няколко години проект "Подкрепа за независим живот", продължава предоставянето на социални услуги, които се финансират с Постановление на Министерски съвет.
В момента на територията на общината има назначени 73 лични и 4 социални асистенти, които са на 4-часов работен ден. Освен тях на 8-часов работен ден има и 8 домашни помощници, които се грижат за 2 и повече лица.
Предоставянето на този вид социални услуги се реализират благодарение на инициативността на Община Момчилград, която всяка година кандидатства за финансиране пред държавата.
Заявяваме, че досега никой от наетите за предоставяне на социалните услуги не е бил облагодетелстван или ощетяван. Обратните твърдения са спекулация, чиято цел е печеленето на евтини политически дивиденти.
"Община Момчилград няма да позволи да се уронва достойнството и авторитета й от когото и да било и както и да се казва той", заяви кметът на общината Сунай Хасан.

Публикувано в Новини

Печат