Започва 10-ата юбилейна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми"

Написано от editor на .

Хиляди момчилградчани ще се съберат на юбилейната 10-а международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". По традиция тя ще се проведе в последната седмица на месец юли, а проявите започват този понеделник. В първия ден от срещата са предвидени спортни прояви - турнири по дартс, билярд и тенис на корт. От 20 часа в градския парк ще се проведе Вечер на толерантността. Вторият ден ще започне с турнир по окей,ще продължат двубоите по тенис на корт. Вечерта в градския парк ще бъде играна френската комедия по Пиер Шено "Наследството". Тя ще бъде представена от софийския театър „Искри и сезони“, с участието на Искра Радева, Веселин Ранков, Антон Радичев и др. Началото на спектакъла е в 20,30 ч.

 В сряда ще бъдат проведени турнири по шах-мат и по бридж. От 17,30 часа в Балканска библиотека "Иляз Ходжа" ще има поетична вечер, посветена на Джемил Шабан. В 19 часа в градския парк ще започне вечерта, посветена на децата на Момчилград. За малките палавници ще бъдат организирани вълшебни работилници и шоу програма. Ще има фейс арт – рисуване върху лица, а по алеите ще бъде подредена изложба на  рисунки "Моите детски мечти".

В  четвъртък програмата ще започне със състезание по спортна стрелба, което ще се проведе на стрелбището край с. Прогрес. В 10 часа се открива тържествена сесия на общински съвет в Момчилград. На нея общинските съветници ще удостоят със званието "Почетен гражданин на град Момчилград" световния шампион по плуване Петър Стойчев и световния шампион по вдигане на тежести Федаил Гюлер. Друга точка от дневния ред е именуване на залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи". Те ще носят имената на Хасан Ходжаоглу“ и на Даниела Гергелчева. От 19,30 часа ще започне церемонията по откриване на паметника на Наим Сюлейманоглу пред спортния комплекс, носещ неговото име. Вечерта ще се проведе благотворителен коктейл за подпомагане изграждането на културно-информационен център "Наим Сюлейманоглу" в гр. Бурса. Това ще се случи в спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“ от 20:30 часа.

В петък ще се проведат турнири по тенис на маса и по футбол. От 20 часа в градския парк ще започне концерт на "Старите муцуни от Момчилград", а след това ще има дискотека под звездите с Dj Живко Микс.

В последния ден от международната среща- събота е предвиден спортен турнир по борба. Той ще започне от 9 часа в градския парк. По време на проявата ще може да бъде гледана и демонстративна среща с участието на Елис Манолова - европейска шампионка по борба и Джанан Манолова - медалистка от европейски първенства.

В 19,30 часа на стадион "Хасан Семерджи" ще започне заключителният концерт, с който ще бъде закрита международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Концертът ще открие певицата Николина Чакърдъкова и танцов ансамбъл. Преднидено е и лазерно шоу. Програмата ще продължи с изпълнения на поп-фолк певеца Азис.

Публикувано в Новини

Печат