Община Момчилчилград осигури лятна почивка за 100 деца

Написано от editor на .

Община Момчилград осигури лятна почивка на 100 деца в морския град Приморско. 40 деца с увреждания, деца от социално слаби семейства и деца, лишени от родителска грижа прекараха бяха 6 дни на лагер в хотел и им беше осигурена храна 3 пъти на ден. Летният лагер беше финансиран от общината със средства от бюджета за социални услуги.
По време на престоя си за децата бяха организирани ежедневно разходки, спортни занимания и игри.
Тази година летен отдих беше осигурен и за младите спортисти на Момчилград. 60 деца – тенисисти, футболисти и борци също летуваха в Приморско, където съчетаха почивката с подготовка за предстоящи състезания.
"Летният лагер е част от целенасочената политика на екипа ни при предоставянето на услуги за деца. В Момчилград функционира Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа и Център за настаняване от семеен тип. Лагерът за деца беше едно приключение и преживяване, за някои от тях срещата с морето бе за първи път. Целта ни е децата да не се чувстват ограничени. Убедени сме, че с грижите, които полагаме те ще добият самочувствие и самоувереност, ще подобрят комуникацията и социализацията си", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че младите лагерът за спортисти от различните клубове е награда за постигнатите през годината успехи на състезания.

Публикувано в Новини

Печат