В Равен отбелязаха 147-годишнината от гибелта на Левски

Написано от editor на .

147-годишнината от гибелта на Апостола беше отбелязана от учениците в ОУ "Васил Левски" в момчилградското село Равен. Гости на тържеството бяха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и председателят на общинския съвет Ерсин Метин. Учениците бяха подготвили програма, съдържаща стихотворения и песни, посветени на Апостола.
"Българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи", е записал Левски в тефтерчето си. Тези прости думи съдържат в себе си целия смисъл на демокрацията и ценностите, изповядвани днес в Европа. Това заяви Илкнур Кязим. Тя пожела на учениците с достойнство и отговорност да следват повелите на Апостола и да утвърждават името на своето училище.
По-късно Илкнур Кязим и Ерсин Метин проведоха среща с директора на училището Гюлюзар Исмаил и учителите. На нея беше представена визията на общинското ръководство за развитието на образованието през следващите години.

Публикувано в Новини

Печат