1-ви юни в Детската ясла: Лакомства и подаръци за децата, ремонт на стаи и нов облик на базата

В напълно обновени стаи ще влязат наесен посетителите на Детската ясла в Момчилград, където в един от корпусите кипи усилен ремонт. Дейностите включват реновиране на санитарния възел и детските стаи, както подмяна на дограмата. Средствата са заделени от общинския бюджет. Навръх Международния ден на детето лично кметът на Момчилград Илкнур Кязим и ресорният й заместник Гюлюзар Исмаил се увериха в изпълнението на заданието.

Най-веселият и слънчев празник се превърна и в проверка дали се изпълняват необходимите противоепидемични мерки за работа с деца в детските заведения. Детските градини и детската ясла на територията на общината започнаха работа с деца от днес. Общият брой на посетилите е 125. По повод празника Община Момчилград осигури лакомства и подаръци за всички детски заведения.

„Образованието е сред водещите приоритети за екипа ни. Независимо от трудните условия, пред които сме изправени, се стремим да подобрим условията във всички градини и училищата на територията на общината ни“, заяви кметът Илкнур Кязим.

Тя благодари на персонала на детските и учебните заведения, които по време на пандемията запретнаха ръкави за освежаване на облика на учебните бази и пребоядисването на оградите им.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос