Четири пръскания срещу комари в Момчилград, първата обработка - този петък

На 5 юни /петък/ ще започне първото пръскане за пролетния сезон срещу комари в Момчилград. Обработката ще започне от 21 часа и ще продължи до полунощ. От фирмата съветват гражданите да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си. Препаратът не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните. Акцията е ежегодна и започва в началото на юни. За тази година са предвидени общо четири пръскания срещу комари заради продължилите проливни дъждове.
Припомняме, че обработката срещу ларви на комари започна в началото на април и обхвана всички застояли водни площи и микроязовири на територията на общината. През последните години атмосферните условия са благоприятни за развитието на насекомите, което доведе до развиване на голяма популация. Това бе причината тази година обработката на площите срещу комари да започне по-рано.
Предстои да се извърши и обработка на зелените площи срещу кърлежи. Ще бъдат обхванати междуболковите пространства в кварталите „Единадесети” и „Тракия”, както и ул. „Петко Войвода”. Пръскането е предвидено за петък сутринта, от 9 до 11 часа.
Същевременно работници на Община Момчилград подготвят района на параклиса „Свети Дух“ в лесопарк „Момчил юнак“ за предстоящия му храмов празник. Ще бъде третирана поляната, където ежегодно момчилградчани се събират да честват празника Свети Дух. За Черешовата задушница, която тази година се пада на 6 юни/събота/ са почистени и християнските гробища.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос