Момчилград разширява зелените площи

Теренът на бившето лятно кино в центъра на Момчилград да бъде запазено като зелена площ и паркова среда. Това бе прието единодушно на редовна сесия на Общинския съвет след внесено предложение на кмета на Момчилград Илкнур Кязим. Общинските съветници дадоха разрешение за изработване на проект за изменение на подробен устройствен план, попадащ в района на емблематичното за поколения момчилградчани бивше кино. След влизане в сила на решението съществуващите зелени площи и паркова среда ще се урегулират в общ имот за озеленяване.
Подобна процедура предстои да бъде извървяна и за участъка срещу сградата на Районното управление в града /до Новата джамия/. Основната цел там е съществуващите зелени площи и паркова среда да се запазят и новообразуваният имот да се урегулира за озеленяване. Същевременно изграденият път от югоизточната част на имота да има автомобилен достъп и паркоместа.
Третата процедура, одобрена на заседанието е съществуващите зелени площи на ул. "Момчил Войвода" да се запазят, като се въведе улична регулация с прилежащи тротоари и места за паркиране. За района на читалище "Нов живот" с централния градки площад, пространствата и зелени площи е предвиден отделен УПИ, който да обслужва изцяло и само функциите на културното средище .
„Парковете и зелените площи бяха местата, където намерихме спасение от мисълта за вируса. Нашите съграждани имат нужда от паркове и градини, защото те са "белите дробове" на Момчилград. Приоритет за екипа ни е здравето на хората, както и бъдещето на децата ни. Ще се стремим да разработваме и обособяваме повече зелени кътчета в града ни”, заяви кметът Илкнур Кязим. Тя допълни, че по този начин Момчилград ще се превърне в още по-привлекателно място за живеене. Илкнур Кязим беше категорична, че инвестицията в чиста околна среда и зелени площи е инвестиция в бъдещето на поколения.
"Зелените площи означават повече въздух, повече възможности за спорт, за игри, за отдих, а всичко това води до по-добро здраве на хората”, каза още кметът.
Председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер благодари на представителите на всички групи общински съветници за проявеното разбиране и единодушната подкрепата на предложенията на администрация. Изказалите се по време на сесията общински съветници заявиха, че с взетите решения за оформянето на зелени площи се защитава обществения интерес.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос