„Момчилград винаги в сърцето ми” – един празник, който достигна до сърцата на земляци от цял свят

Написано от Мехмед Мехмед на .

Всеки един наш съгражданин, независимо къде по света се намира, винаги ще носи родния край в сърцето си. Докато вие носите родния град в сърцето си, разстоянията ще бъдат безсилни пред силата на любовта ви към нашата община, каза в приветственото си слово до всички момчилградчани по света кмета на общината Илкнур Кязим. Тя поздрави своите съграждани по повод XI-ата Международна среща „Момчилград винаги в сърцето ми“, провеждаща се по традиция винаги в последната седмица на месец юли.
Тази година тя бе по-различна от всички останали досега. Пандемията обаче не прекъсна връзката между момчилградчани и земляци по света. Проявите започнаха с видео послания на популярни личности, родом от Момчилград. Сред тях са шампионът по вдигане на тежести Халил Мутлу, Здравко Желязков от дует „Ритон“, една от най-добрите състезателки по тенис на маса в света, днес треньор, Даниела Гергелчева, председателят на Сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, актьорът Йордан Господинов, футболистите от ФК„Арда“ Красимир Илиев и Месут Юсуф и най-добрият български плувец Петър Стойчев. Всички те поздравиха своите съграждани и споделиха, че любовта към родния град никога не угасва.
Част проявите, свързани с мероприятието, направиха парка „Нури Адалъ“ по-цветен от всякога. А под красивата арт инсталация от множество разноцветни чадъри хората могат да се насладят и едновременно да надникнат назад във времето, разглеждайки фотоизложбата „Момчилград преди и сега“.
Красивата атмосфера бе подсилена от звучни фолклорни ритми, чрез танцови изпълнения на деца от града.
За финал, бяха наградени изявени деца от Момчилград и техните преподаватели, печелили призове от престижни национални форуми. С еднократна стипендия на кмета на Община Момчилград бе удостоена четвъртокласничката Есел Ибрахим от ОУ „Д-р Петър Берон”, която стана победител на националния кръг на олимпиадата „Знам и мога”. Отличията бяха връчени от директора на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев, а от Общинска администрация Момчилград, освен грамоти, учениците получиха и парични награди.

Публикувано в Новини

Печат