Мароко става част от международната среща на момчилградчани

Написано от Мехмед Мехмед на .

Кралство Мароко ще участва със самостоятелен щанд на следващата Международна среща на момчилграчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми”. Жителите и гостите на родопската община ще могат да се докоснат до уникалната култура на африканската държава, да опитат от характерни специалитети и да се запознаят с традиционни занаяти. Идеята се роди по време на среща между кметът на общината Илкнур Кязим и посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Закия Ел Мидауи. Дипломатът пристигна по покана на кмета на общината Илкнур Кязим и със съдействието на евродепутата Илхан Кючюк. На работната среща присъстваха още народният представител Ерол Мехмед, кметът на Община Ардино Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, зам.-кметовете Гюлюзар Исмаил, Алие Ибрахим и Айхан Осман.

Момчилград е красив български град с много природни дадености и очевадно се развива с бързи темпове. Вярвам, че днес поставяме началото на ползотворно сътрудничество между Община Момчилград и посолството на Кралство Мароко. Това заяви посланикът на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи при посещението си в Момчилград. То съвпада с 11-ата Международна среща на момчилградчани. Посланикът остана впечатлена от цветната арт инсталация от чадъри и изложбата на открито „Момчилград – преди и сега” в градския парк.

„Мирът, добросъседството и съпричастността са заложени в гените на момчилградчанина. Тук няма разделение по етнос и религия. Омразата е чужда на нашите съграждани. Те обичат своя съсед, събират се заедно на Байрама и на Великден”, заяви кметът Илкнур Кязим. Тя запозна гостите с изпълняваните проекти на Община Момчилград. Делегацията посети общинската болница, старата джамия в града, църквата „Св. Цар Борис – Михаил І”, спортния комплекс „Наим Сюлейманоглу".

„Мирът, добросъседството и съпричастността са заложени в гените на момчилградчанина. Тук няма разделение по етнос и религия. Омразата е чужда на нашите съграждани. Те обичат своя съсед, събират се заедно на Байрама и на Великден”, заяви кметът Илкнур Кязим. Тя запозна гостите с изпълняваните проекти на Община Момчилград. Делегацията посети общинската болница, старата джамия в града, църквата „Св. Цар Борис – Михаил І”, спортния комплекс „Наим Сюлейманоглу”.
 

Публикувано в Новини

Печат