Поставят носещите греди на моста за село Птичар

Строители започнаха поставянето на носещите греди на моста, който ще свърже момчилградското село Птичар с международния път за ГКПП "Маказа". Гредите, всяка от които е дълга 26 метра и тежи 26 тона, се поставят върху колоните, издигнати в коритото на реката. Четири от тях са вече напълно готови и предстои изграждането на петата. Готов е и единия от двата устоя, този откъм село Птичар. Строителните дейности вървят по график и конструкцията на моста трябва да бъде завършена до края на септември. При благоприятни атмосферни условия цялото съоръжение ще бъде готово в края на октомври или началото на ноември.
Връзката между село Птичар, където е роден световноизвестният щангист Наим Сюлейманоглу, и международния път ще бъде с дължина 350 метра. 156 метра от нея ще са мостовото съоръжение. Широчината на пътното платно на моста ще бъде 6 метра, а от двете му страни ще има тротоари по 0,75 метра. Предвидено е и осветление. Новият мост ще улесни достъпът до селото, до което в момента се стига по тесен и стръмен път.
Средствата за реализирането на проекта бяха осигурени с две постановления на Министерски съвет, но са недостатъчни за цялостното изпълнение. Въпреки това обектът ще бъде завършен напълно, а община Момчилград ще търси допълнително финансиране.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

За контакти

гр. Момчилград,

ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

03631/7841; 03631/7849 (факс)

Горещ телефон

03631/6527