Има идея къщата на Наим Сюлейманоглу да се превърне в негов музей

Написано от editor на .

Къщата на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу в Момчилград да се превърне в негов музей. Тази идея обсъдиха кметът на общината Илкнур Кязим и посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок. Има и идея за издигането на чешма с барелеф на олимпийския шампион край новостроящия се мост, който ще свързва родното му село Птичар с международния път за ГКПП "Маказа".
Илкнур Кязим и Айлин Секизкьок посетиха и разговаряха с майката на Наим - Хатидже Сюлейман. Възрастната жена получи подаръци от гостите си и благодари за вниманието, което й е оказано.
След срещата кметът и дипломатът посетиха и къщата на Наим, която се намира близо до стадиона в Момчилград. До навършването на двегодишна възраст световният шампион е живял в село Птичар, след което се премества със семейството си в града. В къщата в Момчилград Наим е живял до средата на 80-те години.
"Постройката е общинска собственост, което ще улесни превръщането й в музей. Наим Сюлейманоглу е най-известният момчилградчанин и съм убедена, че обществеността ще застане зад идеята да се направи музей в негова памет", заяви Илкнур Кязим.

DSC 0224

DSC 0230

Публикувано в Новини

Печат