Мащабен ремонт на улици и тротоари стартира в Момчилград

24 000 квадратни метра тротоари по основните улици в Момчилград ще бъдат подменени. Стартът на проекта "Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици и тротоари в гр. Момчилград" беше даден със символична първа копка, която беше направена от кмета на общината Илкнур Кязим , ресорния зам.-кмет по строителството инж. Алие Ибрахим и представител на фирмата-изпълнител. Средствата за ремонта са осигурени по Програмата за развитие на селските райони.
Поетапно ще бъдат обхванати най-дългата улица в града "Гюмюрджинска", както и улиците "Сан Стефано" и "Хаджи Димитър", намиращи се в най-многолюдния кв. "Единадесети". Ремонтът на пешеходните площи включва премахване на съществуващите настилки, оформяне на подравняване и полагане на нови бетонови тротоарни плочи и нови бетонови бордюри на улиците, както и тези на зелените площи. Предвидени са и локални ремонти в проблемни зони. По проекта ще бъдат асфалтирани всички улици в квартал "Единидесети", както и всички междублокови и локални пространства в района.
Реализирането на проекта ще стане на етапи. Живеещите в района ще бъдат уведомявани предварително кога ще стартират ремонтните дейности. За да не се пречи на строителите, собствениците на автомобили ще бъдат помолени да не паркират на работните площадки. От общинска администрация предварително се извиняват за създаденото неудобство и молят гражданите за съдействие и търпение.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос