Община Момчилград ще окаже пълно съдействие на бедстващите след пожара в града

"Ще окажем пълно съдействие за възстановяването на покрива на изгорялата при пожар къща в Момчилград", заяви кметът на общината Илкнур Кязим. В първия работен ден на новата 2021 година тя свика общинския кризисен щаб, за да се вземе решение как да бъдат подпомогнати бедстващите, пострадали при инцидента.
Община Момчилград ще осигури жилище, в което ще бъде настанен Севдалин Йосифов с две от трите му деца, които са на 8 и на 9 години. За тях изгорялата къща е основно жилище и след пожара те няма къде да живеят. Заради липсата на подходящ общински имот се търси вариант за наемане на апартамент, чийто наем ще се поеме от общинска администрация. Общината ще съдейства на Севдалин Йосифов да му бъдат издадени лични документи.
Засегнатите от пожара ще бъдат подпомогнати и с еднократна парична помощ, която ще бъде гласувана още на следващото заседание на Общинския съвет.
"Ние поемаме организацията по въстановяването на покрива, но ще разчитаме на съпричастността на бизнеса за осигуряването на строителни материали. Ще разчитаме също на дарения от момчилградчани, както и на хора от цяла България и чужбина. Вече имаме обаждания на желаещи да помогнат. Разкрили сме телефон: 0882 277 798, на който дарители могат да получат информация с какво и как могат да помогнат бедстващото семейство", каза още Илкнур Кязим.
За желаещите, които искат да подпомогнат пострадалите семейства, могат да се свържат директно с тях на телефони:
0899 829 781 - Севдалин Христов Йосифов
0889911910 - Рамадан Ибрахим Халил
0896 87 11 28 - Роза Зафирова Бекярова /представител на съсобствениците на етаж от изгорялата къща/.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос