Дете на момчилградчани победител на състезание за пианисти във Флорида

22-годишният Гьокай Йозгюр, който е с момчилградски произход, стана победител в международното състезание за пианисти във Флорида, САЩ. Родителите на Гьокай са живели в Момчилград до 1989 година, когато са се изселили в побратимената Голяма община Бурса, Р Турция. Много от близките и роднините на 22-годишния талант в момента живеят в Момчилград.
Животът на Гьокай е като сюжет от филм. Баща му продава автомобила си, за да му купи пиано. Най-любопитното е, че започва да свири на пиано на 15 години, много по-късно от обичайната възраст, на която започва обучението на този музикален инструмент. Талантът на Гьокай е открит от учителя му в основното училище, който го насочва към пианото. За да достигне нивото на останалите пианисти в групата, талантливото момче свири на пиано по 11-12 часа на ден.
Гьокай Йозгюр учи в най-престижното музикално училище в Турция факултет по изящни изкуства „Мимар Синан“ е с отличен успех. Има много постижения на музикалната сцена, сред които второ място на международен конкурс в Испания.
"Момчилград отново има повод да се гордее. Поднасям най-искрените си поздравления, както и тези на всички момчилградчани за успеха на Гьокай Йозгюр, като му пожелавам здраве, нестихваща енергия и нови професионални върхове", се казва в поздравителен адрес до Гьокай, изпратен от кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос