Кризисният щаб в Момчилград отмени фестивала "Нощта на Орфей"

Написано от editor на .

С огромно съжаление трябва да Ви съобщя решението на Кризисния щаб на община Момчилград за отмяна на традиционния фестивал "Нощта на Орфей". Причината е в пандемията от COVID-19. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Мотивът за решението е, че мястото, на което се провежда проявата - в подножието на археологическия комплекс Татул, е недостатъчно, за да се осигури необходимата дистанция сред публиката. Обсъден е вариант, при който фестивалът да се проведе, но на него да бъдат допуснати малък брой хора. Но в този случай по-голяма част от желаещи да присъстват на "Нощта на Орфей" е трябвало да бъдат връщани и от община Момчилград са решили, че това не е удачно.
"Екипът на общината горещо се надява през следващата година кошмарните дни, които изживяваме, да бъдат само лош спомен. Вярваме, че заедно ще успеем да се справим с тази криза и през лятото на 2022 година ще можем да бъдем отново заедно, за да изживеем мистиката на "Нощта на Орфей", както сме го правили през годините", написа още Илкнур Кязим.
Провеждането на "Нощта на Орфей" се отменя за втора поредна година заради противоепидемичните ограничения, свързани с пандемията от COVID-19.

Публикувано в Новини

Печат