Улица в Одрин носи името на Наим Сюлейманоглу

Написано от editor на .

Улица в турския град Одрин вече носи името на световноизвестния щангист и почетен гражданин на Община Момчилград Наим Сюлейманоглу. Тя се намира в квартал "Фатих" до олимпийския плувен басейн. Решението именуването е взето единодушно от общинския съвет в Одрин. Церемонията по официалното откриване на напълно обновената и преасфалтирана ул. "Наим Сюлейманоглу" беше в събота. В нея се включиха кметът на Одрин Реджеп Гюркан, народните представители в турския меджлис Фаик Озтрак, Мухарем Еркек, заместник-кметът на Община Чорлу Гюнер Четин, който е изселник от България и представител на ДПС за регион Тракия. Участие в церемонията взеха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед и братът на Наим Сюлейманоглу - Мухарем Сюлейманоглу. На откриването присъстваха много граждани и спортисти от региона.
Кметът на Одрин благодари на Илкнур Кязим, че се е отзовала на поканата му да присъства на церемонията. Реджеп Гюркан посочи още, че Одрин и Момчилград ще работят за развиване на двустранните отношения.
"Наим Сюлейманоглу е част от историята на община Момчилград и винаги ще живее в сърцата ни", заяви по време на откриването Илкнур Кязим. Тя допълни, че предстои родната къща на световноизвестния тежкоатлет в Момчилград да бъде превърната в негов музей, както и да бъде изградена чешма е барелеф в негова памет.

200055334 152569633594308 3427801744423004425 n

Публикувано в Новини

Печат