Джаз концерт даде старт на 12-ата Международна среща на момчилградчани

Написано от editor на .

Духът на Америка завладя Момчилград в първата вечер на 12-ата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Стартът й беше даден преди началото на джаз концерт на Диксленд групата към Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа.
"Момчилград не е просто родно място. Момчилград е дух. Всеки от нас носи частица от Момчилград, която ни зарежда, независимо колко сме далече от него", обяви в приветствието си за отриването на международната среща кметът на общината Илкнур Кязим. След нея на откритата сцена в градския парк звуча автентичен американски джаз, изпълнен професионални джаз-музиканти. Момчетата от бенда изнесоха истински спектакъл пред развълнуваната публика. За благодарност музикантите получиха бурни овации от момчилградчани. Концертът беше реализиран със съдействието на посолството на САЩ в България. Дипломатическата мисия се включи в дните на момчилградчани и с изложба на фотографа Евгени Георгиев "Фотографии от Американския Югозапад".
Дошлите в градския парк можеха да разгледат и друга изложба - "Красотите на община Момчилград", в която бяха представени природни забележителности от района.
Във втория ден на международната среща са предвидени турнир по спортна стрелба, който ще се проведе в стрелбището до село Прогрес. От 14 часа в кафе "Пилето" ще започне турнир по популярната игра "Окей". Втората вечер на международната среща е посветена на почетния гражданин и известен треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу. Тя ще се проведе от 17,30 часа в Балканска библиотека "Иляз Ходжа". От 19,30 часа в градския парк ще има спектакъл на Театрално-музикален център – Кърджали с участието на краля на баладите и обичан от момчилградчани певец Орхан Мурад.

DSC 0024

DSC 0035
DSC 0005

Публикувано в Новини

Печат