Традиционната турска кухня представиха в Момчилград

 
Вечер на традиционната турска кухня се проведе в рамките на 12-ото издание на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Стотици жители и гости на града опитаха специалитетите, приготвени от майстора-готвач Рафет Ердемир от град Менген, област Болу. В ролята на негови помощници влязоха учениоци от Професионална гимназия по туризъм и хранително-вкусова промишленост " Св. Св. Кирил и Методий" и Духовното училище в Момчилград. Вечерта беше организирана от Посолството на Република Турция у нас и Генералното консулство на южната ни съседка в Пловдив. Специално за международната среща в Момчилград пристигна генералният консул Корхан Кюнгерю, който поздрави присъстващите. Сред тях бяха кметът на турската община Мендерес Мустафа Каялар, Абдуррахим Нурсой от "Балгьоч" - Измир и председателят на Сдружението на момчилградчани в гр. Бурса, Р Турция Хасан Йозтюрк.
"Благодарни сме на Генералното консулство на Турция в Пловдив за това че стана част от международната среща на момчилградчани. Г-н Кюнгерю е човек, който е отворен за различни идеи и знам, че ще имаме и други поводи за много съвместни инициативи", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
В петък, когато е последният ден от срещата е предвиден турнир по традиционна борба. Състезатели ще премерят сили в спортна зала „Наим Сюлейманоглу“ от 09:00 часа.
Заключителен концерт, с който ще завърши международната среща, е насрочен за 19,30 часа на стадион "Хасан Семерджи". Публиката ще бъде пренесена във вълшебния свят на танците от група "Елика". След изпълненията им са предвидени поздрави от почетни граждани на община Момчилград и приветствия от официални гости. След тях на сцената ще излезе кралицата на попмузиката в Турция Демет Акалън.

IMG 1112

IMG 1109

IMG 1059

IMG 1051

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос