Магията на книгите плени децата от ЦДГ „Здравец“

Написано на .

Децата от предучилищната подготвителна група при ЦДГ „Здравц“, в рамките на мероприятието „Голямото „малко“ четене“, посетиха днес детската секция на библиотеката в читалище „Нов живот“. Тук те са потопиха в магията на приказките.

Общо 19 деца с голямо търпение и внимание слушаха руската детска приказка „Маша и мечока“ прочетена им от библиотекарката Мерием Юмер. Освен това отговориха на въпроси към съдържанието на приказката, смятаха и се надпреварваха да вдигат ръка кой пръв да отговори, след което лицата им бяха грижливо оцветени с различни приказни герои. Безопасни за детското здраве пастели превърнаха децата в страшни вълци с черни нокти, пърхащи пеперуди над крехки цветя с красиви багри и човекът-паяк мяташе своите паяжини. Имаше и леко намусени за това, че не могат да се пременят както своя любим герой – човекът-прилеп, но накрая всички останаха доволни.

За награда децата посетиха и музейната сбирка на читалището, където в голям захлас биха чановете и се удивляваха на звука, който издават.

В сряда децата от предучилищната подготвителна група при ЦДГ „Зорница“ също ще се докоснат до магията на книгите.

Мероприятието се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Момчилград, съвместно с Центъра за обществена подкрепа и любезното съдействие на читалище „Нов живот“ и е съобразено с програмата на Министерството на образованието и науката за ранно ограмотяване на децата.

CDGZdravets2DSC 0094

CDGZdravets3DSC 0126

CDGZdravets4DSC 0141

CDGZdravets5DSC 0176

Публикувано в Новини

Печат