Деца ще се обучават как да карат безопасно велосипед

В продължение на месец деца от община Момчилград ще бъдат обучавани да управляват безопасно велосипед. Обучението ще продължи един месец, безплатно е и се организира от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Центъра по обществена подкрепа. Желаещите трябва да бъдат на възраст от 12 до 14 години, а родителите им трябва да попълнят декларация за участие в обучението, която може да се получи в Община Момчилград, ет. 2, стая 5. Обучител и инструктор ще бъде известният велосипедист Желю Митков. Откриването на обучението и първия инструктаж ще се проведат на 23 юли от 9,30 часа в парк „Нури Адалъ“ . Заниманията ще започнат на 26 юли и ще продължат до 20 август и ще се провеждат от 8 до 10 часа. Младите велосипедисти ще преминават по два маршрута.
Маршрут 1:
Сборен пункт – паркинга на общината.
Маршрута започва от Пост 2, на железопътния прелез , намиращ се на пресечката между ул. „Климент Охридски“ и ул. „Братя Миладинови“. Тръгва се по черен път в посока към с. Седлари - въжения мост, над река Върбица. Веднага след моста се отбива в дясно по черен път през градините в посока на новия мост за Маказа. Преминава се под моста и се продължава по коларски път. Кара се по черен път през нивите, паралелно на новия път, до отбивката за село Върхари. Почивка на полянката и следва връщане обратно по същия маршрут.
Общата дължина на маршрута е около 9 км.

Маршрут 2:
паркинга на общината
Маршрута започва от Пост 2, на железопътния прелез , намиращ се на пресечката между ул. Климент Охридски и ул. Братя Миладинови. Кара се по черен път до Solid State Market. Без да се излиза на асфалтовия път, се продължава направо, а след това се отбива в ляво под новия път. Кара се по черен път, покрай базата на Горското стопанство. Продължава се по коларския път, паралелно на село Сушево до новата пречиствателна станция. Отбива се в дясно по черен път и се продължава направо до изхода на пътя за кариерата, като това е крайната точка в едната посока. Следва почивка на чешмата и връщане обратно по същия маршрут.
Общата дължина на маршрута е около 10 км.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос