Община Момчилград продължава приемната грижа за деца

Написано на .

Община Момчилград е партньор на Агенцията за социално подпомагане по проект ”Приеми ме 2015” - BG05M9OP001-2.003-0001-C01, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът „Приеми ме 2015” допълва и надгражда приключилия в края на 2015 г. проект "И аз имам семейство". Целта на проекта е да се усъвършенства и да се разшири обхватът на услугата "приемна грижа" и затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. Акцент е поставен към развитие на специализирана приемна грижа за:
• деца с увреждания;
• деца, жертви на насилие или трафик;
• деца, които са непридружени бежанци.

Специален фокус се поставя върху настаняването на деца до 3-годишна възраст, както и на мерките, насочени към повишаване на качеството на приемната грижа чрез осъществяване на мониторинг. Утвърдените и действащите в рамките на проект "И аз имам семейство" приемни родители преминаха към проект "Приеми ме 2015" с оглед гарантиране интереса на настанените деца и недопускане на възможност за прекратяване на настаняването и връщането им обратно в специализирани институции. По този начин се осигури непрекъснатост на социалната услуга „Приемна грижа” за настанените деца в професионални семейства.

Желаещите да кандидатстват за приемни родители могат да подадат Заявление в ЕПГ-Момчилград, с адрес ул. ”Мадара” №2/ малката сграда в двора на СОУ ”Н. Йонков Вапцаров” град Момчилград/ тел. 03631 65-78.

Публикувано в Новини

Печат