Момчилград отбеляза Националния празник – 3 март

Написано на .

С тържествена церемония Община Момчилград отбеляза Националния празник на Република България – 3-ти март. Жители и гости на града се събраха пред паметника-мемориал „Костница“, за да почетат паметта на участниците в Освобождението.

По случай 138 години от Освобождението на страната на фона на националния химн заместник-кметът на община Момчилград Ерол Мехмед издигна знамето на Република България.

Тук бяха градоначалникът инж. Сунай Хасан, председателят на Общинския съвет Юмер Юсеин, ръководството на общината, общински съветници, представители на държавни институции, директори на училища, представители на политически партии и много граждани. Пред паметника-мемориал в знак на признателност бяха положени венци и цветя от общинска администрация-Момчилград, тракийското дружество „Момчил юнак” – гр. Момчилград, СОУ „Н.Й. Вапцаров” и ОУ „Д-р Петър Берон“ – гр. Момчилград.

„Всички ние имаме памет за историята! Помним хилядите учители, книжовници, монаси, просветители и отчаяни революционери, които запалиха огъня на националното пробуждане и възраждане. Техният подвиг е измерението за националното достойнство“, отбеляза в словото си кметът инж. Сунай Хасан.

„Живеем в България, която е обща родина и обща съдба за всички нас и всички ние би трябвало да сме се поучили от преживените национални катастрофи. В условията на истинска демокрация в обединена Европа трябва да се борим за просперитета и развитието на България и за благото на всички нас – хората на 21 век, без да ги разделяме на етнос, религия, език и по-различна култура. Богатството на една страна са преди всичко хората и се надяваме това да е нетленна ценност за идните поколения“, заяви още градоначалникът.

Честването на националния празник – 3-ти март завърши с богата празнична програма, поднесена от възпитаници на Обединен детски комплекс.

Честит национален празник!

DSC 0281

DSC 0286

DSC 0293

DSC 0309

DSC 0310

DSC 0311

DSC 0320

DSC 0331

DSC 0347

DSC 0358

DSC 0372

DSC 0380

DSC 0394

DSC 0413

 

Публикувано в Новини

Печат