30 кълбовидни акации бяха засадени по протежението на ул. "26 - ти декември"

По инициатива на кмета на община Момчилград инж. Сунай Хасан, Общинска администрация посади 30 фиданки кълбовидна акация. Дърветата са засадени по протежението на ул. "26 - ти декември". Този вид акации станаха предпочитан вид в градското озеленяване. Декоративните дръвчетата са с кълбовидна форма на короната, малка коренова система, без бодли на клоните и не образуват цветове. Студоустойчиви и невзискателните към почвения тип. Кълбовидната форма на короната не налага необходимост от резитба за оформяне и повдигане на короната.


Община Момчилград е активен участник в различни екоинициативи. Акцията съвпада с темата на тазгодишния Ден на Земята - 22 април: "Дърветата на планетата Земя. Нека ги посадим", като целта е да се увеличи броят на посадените дървета в света.

За пръв път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Вече 46 години на 22 април правителства, бизнес компании, неправителствени организации и хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Денят на Земята има за цел да обедини и вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и е повод всеки човек да се допринесе възможно най-много в своята общност.

aaaPicture 017

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос