Баба Ембие на 102 години

Родената преди 102 години в село Постник (тогава Ахад Баба Текке) Ембие Мехмед от село Нановица днес навършва 102 години. Рожденичката е проплакала за първи път на 5 април 1914 година и гордо споделя, че никога досега не е посещавала лекар. Тя посрещна с широка усмивка и чувство на хумор гостите от община Момчилград.

Заместник-кметът Ерол Мехмед и секретарят на общината инж. Бахатдин Ахмедов поднесоха подаръци от името на кмета и общинска администрация. Столетницата приветства гостите с домашна баница и айран. По традиция на гостите бе поднесено и благо турско кафе.

От името на градоначалника инж. Сунай Хасан гостите пожелаха на столетницата да е жива и здрава и още дълго да радва роднини и близки, както и всички момчилградчани с дълголетието и бодрия си дух.

Баба Ембие има трима сина, една дъщеря, единадесет внуци, деветнадесет правнуци и двама праправнуци, с които се гордее много.

Любопитното в случая е, че празникът за семейството на столетницата на тази дата е двоен, тъй като рожден ден празнува и седемгодишният й праправнук Керем.

На изпроводяк 102-годишната жена благодари за вниманието и пожела здраве, сили и поздрави на всички.

Embie102bDSC 0786

 

Embie102cDSC 0784

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос