Одобриха стратегията на „Местна инициативна група общини Момчилград и Крумовград“

По проекти на обща стойност 6 363 745 лева ще могат да кандидатстват земеделски производители, малки и средни предприятия  в общините Момчилград и Крумовград през следващите 7 години. За средствата ще може да се кандидатства пред "Местна инициативна група общини Момчилград и Крумовград", която на практика ще се превърне в мини разплащателна агенция, която ще финансира местни проекти по програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и Оперативна програма "Иновации и конкурентно способност".

Писмото за одобряването на стратегията на "Местна инициативна група общини Момчилград и Крумовград" вече е пристигнало, а до края на годината се очаква да бъде подписан договора с Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие". След подписването на документа през определен период от време ще се обявява прием на проекти по различните програми. По тях ще могат да кандидатстват всички земеделски производители и представители на бизнеса, отговарящи на определените условия по програмите.

Целта е да се стимулира развитието на района. Най-голям интерес се очаква да има към проектите, по които се финансира подновяване и модернизация на стопанствата, както и преработка на селскостопански продукти и инвестиции за публично ползване на инфраструктура за отдих и туристическа инфраструктура.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос