Вапцаровецът Керем Халил от Момчилград на второ място в националното състезание по спелуване на английски

Възпитаник на момчилградското училище "Никола Вапцаров" достигна до финала на национално състезание по правопис на английски език в София. Керем Халил се класира втори "Spelling bee", наричано още спелуване, и не му достигна съвсем малко, за да стане първи. Проявата се организира от фондациите "Корпус за образование и развитие" и "Америка за България" и в нея участват ученици от 4 до 7 клас. Тя се провежда за седма поредна година, като в нея са се включили близо 6 000 ученици. В продължение на 4 часа 30-те най-добри ученици по английски език в България показаха умението да пишат и произнасят правилно думите на чужд език. Участниците в състезанието трябваше да произнесат буква по буква думи на английски език, посочени от журито.
"Беше трудно. Ученето е тайната на успеха", заяви Керем Халил слез състезанието. Той изучава английски език в СУ "Никола Вапцаров" при учителката Нилюфер Мюмюн.
Училището е с дългогодишни традиции в преподаването на английски език. След седми клас има прием в чуждоезиков профил.
"Успехът за Керем е гордост за училището и радост за семейството му. Постижението е още едно доказателство за високия професионализъм на учителите по английски език в СУ "Никола Вапцаров", заяви заместник директорът на момчилградското училище Нермин Юмерова.

kerem1

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

За контакти

гр. Момчилград,

ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

03631/ 6051; 03631/7841; 03631/7849

Горещ телефон

03631/6527; 03631/7019; 03631/7865