Пожарната в Момчилград обяви 12 септември за ден на отворените врати

Дните от 11 до 17 септември са обявени за „Седмица на пожарната безопасност”. Повод за това е професионалният празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР –14 септември. От РС"ПБЗН" Момчилград  канят всички, които желаят да се запознаят с труда на огнебореца, да посетят службата на 12.09.2017 г. който е обявен за „Ден на отворени врати“. Дните 12, 13 и 15.09.2017 г. в часовия диапазон от 10,00 до 12,00 ч. са обявени за приемни дни на началника на службата. На 13.09.2017 г. от 11,00 ч. пред сградата на общинска администрация гр. Момчилград ще бъде извършен показ и демонстрация на пожарната и спасителна техника.

През седмицата ще бъде проведена среща с бивши служители на службата и ще бъдат положени цветя на гроба на служител загинал при изпълнение на служебния си дълг.

Използваме повода във връзка с продължаващото засушаване да призовем населението и гостите на общината стриктно да спазват правилата за пожарна безопасност. Запаленият в сухи треви огън и изгарянето на отпадъци в сухото и горещо време крие сериозна заплаха.  Евентуална поява на вятър в тази усложнена обстановка би довела до прехвърляне на огъня от сухите треви в горските масиви или в земеделски площи. 

Обръщаме внимание на всички, че е абсолютно забранено паленето на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни ивици, както и изгарянето на отпадъци. За това си действие извършителите носят административно - наказателна отговорност.

Напомняме също, че в общинска администрация гр. Момчилград продължава набирането на доброволци за доброволно формирование „Момчилград 2016“ за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях към община Момчилград. За по-вече информация може да се обърнете към общинска администрация гр. Момчилград или Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Момчилград.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос