Децата на Момчилград демонстрираха талантите си в празник на изкуствата

Децата на Момчилград демонстрираха разнородните си таланти в сферата на изкуството. Това се случи в парка на Момчилград в петък по проект „Равен старт за децата на община Момчилград чрез подобряване на образованието и грижите в ранна детска възраст”, реализиран от община Момчилград в шестте общински детски градини.
Жителите и гостите на града имаха възможността да се потопят в света на детското творчество чрез дейността по проекта "Седмици на изкуствата – от и за децата".
Още от сутринта на централната алея на парка беше подредена изложба с детски рисунки, пана, изкусно изработени предмети и дори живи цветя, засадени и отгледани от деца.
"Чрез арт заниманията децата се научават да мислят, да се изразяват свободно, да споделят своите фантазии и идеи, да постигнат личностна реализация на по-късен етап и да решават смело всеки проблем, изпречил се на пътя им. Като отговорна община ние винаги сме инвестирали и ще продължим да инвестираме в образованието на нашите деца. Защото вярваме, че именно децата са онази магия, която ни кара да се усмихваме, да мечтаем и да творим дори и пораснали. Това заяви при откриването на празника кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
На откритата сцена в парка се проведе биенале "Детски хумор и сатира". На него театралните ателиета от всички детски градини на територията на община Момчилград пяха, танцуваха и възпроизвеждаха приказки.
На 22.05, на сцената в градския парк ще се проведе Фестивал „Звуци и ритми”. Ателиета по танци и песни в детските градини ще представят автентичен танцов и песенен фолклор.
На 28.05, в спортен център „Наим Сюлейманов”, Момчилград ще се проведе Фестивал „Традиции и обичаи”. В рамките на този фестивал децата от ателиета по занаяти ще презентират изработени различни предмети от бита и културата на региона. Ще има демонстрации на живо на работа с глина, на тъкане, предене, работа с кожа и бродерия. А децата от кулинарното ателие ще излагат собственоръчно приготвени лакомства.
Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и Образование за Интелигентен Растеж 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейските Структурни и Инвестиционни Фондове.

DSC 0251

DSC 0246

DSC 0247

DSC 0248

DSC 0249

DSC 0250

DSC 0256DSC 0266

DSC 0274

DSC 0276

DSC 0277

DSC 0282

DSC 0287

DSC 0292

DSC 0299

DSC 0301

DSC 0303

DSC 0274

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос