Общински съветници настояват АПИ да ремонтира 2 републикански пътя в Момчилградско

Републиканските пътища Момчилград - Равен - Нановица - Зорница и Момчилград - Подкова да бъдат спешно ремонтирани. За това настоява Общинският съвет в Момчилград в декларация до Агенция пътна инфраструктура. Документът беше гласуван по предложение на кмета на общината Сунай Хасан на последната сесия на местния парламент и беше покрепен от всички общински съветници без представителите на ГЕРБ, които гласуваха "против" или "въздържали се".
"Пътищата са опасни и движението по тях, може да предизвика тежки произшествия и да бъдат отнети човешки животи, ако не бъдат взети съответните мерки", се казва в декларацията.
Участъкът от Момчилград до Нановица е с много дупки в асфалтовата настилка, неравности, затлачени канавки, непочистени храсти и дървета, а участъкът от Нановица до Зорница е с малък габарит, водостоци с малки отвори и проводимост, която при проливни дъждове не може да поеме количеството вода. Това води до прекъсване на пътя, а селата остават с дни без връзка със света. В същото състояние е и републиканският път Момчилград – Подкова.
"Настояваме Агенция „Пътна инфраструктура” в най-кратък срок да осигури необходимите средства и да извърши основен ремонт на двата пътя от Републиканската пътна мрежа", се казва още в декларацията.
Жителите на населените места в района още преди половин година са внесли в Областно пътно управление - Кърджали подписка, в която се настоява за спешен ремонт на двата пътни участъка, но до този момент няма отговор.
"Хората са обезверени и трудно успяваме да овладеем гнева им. В засегнатите села все по-често се говори за протестни действия, включително и за блокади на пътища в района", твърди кметът на Момчилград Сунай Хасан.

Picture 020

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

За контакти

гр. Момчилград,

ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

03631/ 6051; 03631/7841; 03631/7849

Горещ телефон

03631/6527; 03631/7019; 03631/7865