Общинският съвет определи своите постоянни комисии

„Временна комисия ще изготви Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Момчилград“

 

На свое редовно заседание, Общинският съвет на Момчилград(мандат 2015-2019 год.) избра общо 8 постоянни комисии и разгледа 24 точки от дневния ред. На втората своя сесия, която се проведе на 27 ноември 2015 год. в сградата на КНСБ, 29-те местни парламентаристи решиха 7 от постоянните комисии да се състоят от по седем общински съветници, а тази на Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси е в състав от 5-ма общински съветници. Постоянните комисии са както следва:

  • Комисия по териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост;
  • Комисия по законност, обществен ред и административно обслужване на населението.
  • Комисия по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето;
  • Комисия по образование, култура, туризъм, спорт и младежки дейности, вероизповедания, наименование на обекти с местно значение;
  • Комисия по бюджет, финанси и икономика;
  • Комисия по транспорт, промишленост, енергетика, търговия, приватизация и следприватизационен контрол;
  • Комисия по селско стопанство, гори, води и екология.

По време на сесията бяха утвърдени и месечните възнаграждения на градоначалника и председателя на общинския съвет. Същите запазват стойностите си от предходния мандат. Заради появата на нови кметства, структурата на общинска администрация се разшири с още 9 души. Също така разпоредителният орган гласува и основните месечни трудови възнаграждения на кметовете на кметства на територията на общината. Съобразно числеността на населението и територията, които обхващат те бяха разделени в пет отделни категории.

На продължилата близо два часа сесия, местните парламентаристи решиха Центърът за настаняване от семеен тип да се казва „Вяра и Надежда“.

Новият кмет и общински съветници полагат клетва на 10 ноември

Избраният за кмет на община Момчилград инж. Сунай Хасан и новите общински съветници ще положат клетва във вторник и ще встъпят в длъжност.

Тържествената сесия ще се проведе в читалище "Нов живот" от 11.30 часа. Заседанието е насрочено от областния управител Илия Илиев. По традиция ще бъде водено от най-възрастния съветник. На сесията са поканени да присъстват членовете на Общинските избирателни комисии, както и досегашните съветници, кметове и граждани.

Местните избори в община Момчилград бяха спечелени на първия тур от ДПС със 71.96 процента от гласовете. За кмет на общината беше избран инж. Сунай Хасан от Движението за права и свободи, който получи 75,62 на сто от вота на избирателите. В новия общински съвет влизат 22 общински съветници от ДПС, 6 от листата на ГЕРБ и 1 от Коалиция "За Момчилград (РБ, БНД)".

Обществено допитване

Кметът на община Момчилград инж.Сунай Хасан кани всички жители на общината да дадат своите предложения, мнения и препоръки за бюджета на община Момчилград за 2016 година.

Продължи да четеш

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

За контакти

гр. Момчилград,

ул. "26-ти декември" №12 

област Кърджали, п.к. 6800

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кабинет на кмета

03631/7841; 03631/7849 (факс)

Горещ телефон

03631/6527