Хиляди се стекоха на Елмалъ баба теке

Няколко хиляди души се събраха на традиционното есенно мае в религиозния комплекс "Елмалъ баба теке" край момчилградското село Биволяне. Дошлите на празника бяха от цяла България, много изселници в Западна Европа и Турция. Освен тях край Биволяне бяха дошли представители от алианската общност в Гърция.
Сред официалните гости, дошли да поздравят с празника алианската общност, бяха народният представител от Кърджалийско Ерол Мехмед, членът на ЦОП на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Момчилград Сунай Хасан и колегата му от Кирково Шинаси Сюлейман, бившият депутат Юнал Тасим. Малко по-късно към тях се присъедини и генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.
На дошлите на есенното майе беше раздаден пилаф. На сцената, построена за празника, през целия ден имаше изпълнители на саз, които свиреха традиционни песни. 
Търгът за продажба на месо от дарените на религиозния комплекс жертвени животни се правърна в истинска атракция. В наддаването се включи и кметът на Момчилград Сунай Хасан. Средствата от проведения търг остават за поддръжка на религиозния комплекс "Елмалъ баба теке".
DSC 0074
DSC 0079
DSC 0038
DSC 0087

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос