Момчилград отбеляза Деня на независимостта

Момчилград отбеляза 22-ри септември - Деня на независимостта на България. Жители и гости на града се събраха пред Мемориал-костницата, където бяха поднесени венци и цветя и беше издигнат националния трибагреник.

"Днешният празник е значим, защото и ни напомня за смелостта на отстояваме независимостта на държавата, нацията, личността. Да отстояваме независимостта на духа. Затова всички ние сме длъжни да се борим, единно да защитаваме правото си да бъдем равнопоставени в обединена Европа.
Урокът от това историческо събитие е да се научим да поемаме отговорност. Ние днес тук, гражданите на Момчилград, сме отговорни да се грижим за града си така, че той да бъде добро място за живеене не само в България, но и в Европа. Да бъде добро място за инвестиции, добро място за образование, за да може да задържим тук младите хора и градът да просперира", заяви в приветствието си кметът на община Момчилград инж. Сунай Хасан.
След официалната част възпитаници на Център за подкрепа за личностно развитие - ОДК в Момчилград изнесоха празнична програма, включваща изпълнение на стихове, песни и танци.

DSC 0243

DSC 0255

DSC 0256

DSC 0270

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос